Budimo humani

H. udruzenje DHD kreće sa akcijom prikupljanja novčane pomoći i brasna izbjeglicama iz Sirije

dhd-udruzenje

Molimo vas da podjelite informaciju radi veceg prikupljanja pomoci

APEL ZA POMOC IZBJEGLICAMA IZ SIRIJE

Humanitarno udruzenje DHD krece sa akcijom prikupljanja novcane pomoci i brasna izbjeglicama iz Sirije koji se danas nalaze na podrucju Turske. Brasno ide u samu Siriju , dakle dijelit ce se ljudima u Siriji a dio u kampovima u Turskoj. Ukupno je 12 miliona izbjeglica iz Sirije, od toga je 8 miliona unutar Sirije,a 4 miliona van granica.

Zadnjih mjeseci svjedoci smo velike krize koja potresa nas region i cijelu Europu radi sve veceg broja izbjeglica iz Sirije bjezeci od ratnih stradanja i velikog siromastva zeleći pronaci svoje utociste u nekoj od boljih zemalja. Nazalost, ljudima tamo ne mozemo pomoci na nacin da se zaustavi krvoprolice, a ono sto mozemo je da onima koji prezive koliko toliko olaksamo patnju.

Akcija se odnosi samo na brasno ili na novcana sredstva (od kojih ce se ako Bog da kupiti brasno), a planirano je da konvoj krene krajem januara za Tursku i da im se ako Bog da licno podijeli to brasno.Saznali smo da je preko 20 tona dnevna potrosnja brasna izbjeglica iz Sirije koji se nalaze u Turskoj.

SVI KOJI ZELE POMOCI NASU AKCIJU ZA BRACU I SESTRE IZ SIRIJE – to mogu uciniti na nacin uplatom novcanih sredstava preko naseg bankovnog racuna udruzenja DHD sa naznakom ZA POMOC IZBJEGLICAMA IZ SIRIJE ili da nam licno donirate brasno koje cemo mi in sha Allah njima pred kraj januara dostaviti.

Svi koji zele da nam dostave brasno mozete nas kontaktirati na nase brojeve telefona:

+ 38761 250 152 Nuraga Fojnica
+38762 664 138 Alen Joldic

Bankovni racun DHD udruzenja:

UNION BANKA DD SARAJEVO
Broj računa : 1020320000033472
IBAN racun: BA391020320000033472
SWIFT-UBKSBA22

JOS JEDNOM VAS MOLIMO DA PODIJELITE INFORMACIJE

Allah Vam podario svako dobro. Amin!

Najnovije objave

Izaberi kategoriju

To Top
error: Sadržaj je zaštićen