Vijesti

Sarajevo: Cijeli grad u nedjelju bez vode, pročitajte u kom periodu

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija danas je saopćeno kako će u nedjelju vršiti redovno i zakonski obavezno ispitivanje elektro-energetskih postrojenja (trafostanica) na izvorištu Bačevo.

Ispitivanje će se obaviti u periodu od 9 do 15 sati, a u tom periodu doći će do gašenja svih bunara i pumpnih stanica na glavnom izvorištu za vodosnabdijevanje Sarajeva i isporuka vode će u većem dijelu grada biti obustavljena.

Ekipe Vodovoda će se potruditi da maksimalno održe vodosnabdijevanje i da u svim dijelovima grada, gdje je to moguće, uspostave vodosnabdijevanje pod smanjenim pritiskom.

Naselja u kojima će doći do poremećaja su: Sokolović-Kolonija, Hrasnica, Bačići, Osik, Dobroševići, Dobrinja, Aerodromsko, Mojmilo, Saraj-Polje, Alipašino Polje, Alipašin Most, Nedžarići, Rajlovac, Halilovići, ul. Džemala Bijedića, Čengić-Vila, Otoka, Aneks, Dolac-Malta, Grbavica, Marijin Dvor, Skenderija, Baščaršija, Bistrik, Buča Potok, Boljakov Potok, Zabrđe, Sokolje, Briješće, Vitkovac, Pofalići, Velešići, Koševsko Brdo, Ciglane, Bare – Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno Brdo, Vraca, Trg heroja, Švrakino Selo, Podhrastovi, Breka, Bjelave, Vratnik, Kovači, Mejtaš, Mihrivode, Vrbanjuša, Grdonj, Sedrenik, Hambina carina, Pogledine, Soukbunar, Cicin han, Hrid, Hotonj, Ugorsko, Barice i ulice: Patriotske lige, Koševo i Alipašina. (radiosarajevo.ba)

Najnovije objave

Izaberi kategoriju

To Top
error: Sadržaj je zaštićen